Goederenexport naar het Verenigd Koninkrijk neemt af

De effecten van de naderende Brexit blijken nu al voelbaar. De export van goederen vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk is in de eerste helft van 2017 namelijk al met 2 procent afgenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2016. De handel met het Verenigd Koninkrijk is ook beïnvloed door de hogere waarde van de Euro ten opzichte van de Pond. De Euro was, in vergelijking met het voorgaande jaar, 10 procent duurder.

Ondanks dat de export van goederen naar het Verenigd Koninkrijk is gedaald, zijn er enkele branches die een stijging hebben doorgemaakt. De export van organische en chemische producten, zuivelproducten, plantaardige vette oliën, groenten en fruit en medicinale producten zijn allemaal gestegen in de eerste helft van 2017. De export van schepen, boten en voertuigen voor wegvervoer is het afgelopen half jaar juist drastisch gedaald. De andere dalers zijn ijzer en staal, computers en papier- en kartonartikelen.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *