Uitspraak geschillencommissie Rentederivaten tegen ABN AMRO en Deutsche Bank

De Geschillencommissie Rentederivaten van het financiƫle klachteninstituut Kifid heeft onlangs een uitspraak gedaan in een zaak van een ondernemer tegen ABN AMRO en Deutsche Bank. De ondernemer spande deze zaak aan naar aanleiding van een renteswap die hij in 2006 voor een periode van tien jaar afgesloten had. Tijdens deze periode is de ABN AMRO tijdelijk overgenomen door Deutsche Bank, waardoor de renteswap daar ook tijdelijk is ondergebracht. De ondernemer heeft een schadeclaim ingediend tegen de banken omdat hij van mening was dat de renteswap geen passend product zou zijn geweest.

Nadat hij met de banken niet tot een overeenkomst kon komen, heeft hij de klacht ingediend bij de Geschillencommissie Rentederivaten. Deze concludeerde dat de renteswap destijds wel een passend product was, maar dat tijdens de overname een te hoge negatieve waarde zou zijn berekend. De ondernemer heeft hier financiƫle schade door geleden, waar de banken hem eigenlijk een ander advies hadden moeten geven. Daarom heeft de commissie besloten dat ABN AMRO 10.000 euro moet betalen aan de ondernemer. Deutsche Bank wordt zelfs verplicht om 45.000 euro te betalen. Ook moeten beide banken 500 euro aan de ondernemer betalen voor de kosten van de klachtbehandeling door de commissie. Deze uitspraak kan bemoedigend werken voor andere ondernemers die zich benadeeld voelen door een renteswap die zij in de afgelopen jaren hebben afgesloten. Het is nu afwachten of er meer soortgelijke uitspraken gedaan gaan worden door de commissie.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *