BOVAG pleit voor belastingvrije leasefiets

De BOVAG vindt de bijtelling die momenteel bij het leasen van een fiets via de werkgever komt kijken onzin. Het zorgt voor grote onduidelijkheid onder werkgevers, omdat niemand precies begrijpt hoe het zit. Dit terwijl het aanschaffen van een fiets via de werkgever juist bedoeld is om werknemers meer te motiveren om met de fiets naar het werk te komen. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de werknemer, maar ook voor het milieu en filevermindering.

Nu moeten bedrijven extra geld rekenen wanneer medewerkers de fiets ook privé gebruiken. Bij een auto van de zaak kunnen werknemers een deel van de kilometers die zij privé maken, afkopen. Bij een fiets kan dit niet en moeten zij elke kilometer die zij privé fietsen, bijhouden. Over deze kilometers moeten verschillende berekeningen gemaakt worden. Omdat werkgevers deze te lastig vinden, geven zij medewerkers niet de mogelijkheid tot het leasen van een fiets. Ze zijn bang voor eventuele naheffingen bij een controle door de belastingdienst. Het leasen van een fiets is na de afschaffing van het fietsplan nog de enige aantrekkelijke mogelijkheid tot het verstrekken van een fiets via het bedrijf. Dit wordt nu door de extra regels helaas niet makkelijker gemaakt.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *