EenVandaag en MKB-Nederland peilen mening werkend Nederland omtrent AOW-leeftijd

Zowel werknemers als werkgevers zijn tegen het verhogen van de AOW-leeftijd. Dit blijkt uit een gezamenlijke peiling van EenVandaag en MKB-Nederland. Van de werknemers geeft 63 procent aan dat zij de AOW-leeftijd het liefst weer verlaagd zien naar 65 jaar, terwijl 51 procent van de werkgevers er ook zo over denkt.

Werknemers en werkgevers dragen verschillende redenen aan voor het terugdraaien van de verhoging. Werknemers zijn bang dat ze op latere leeftijd minder productief zullen zijn, of zelfs de AOW-leeftijd niet zullen halen. Werkgevers aan de andere kant, zijn bang voor extra kosten voor de gevolgen van werknemers die de AOW-leeftijd niet halen. Deze werknemers zullen toch betaald moeten worden tijdens ziekte of arbeidsongeschiktheid op latere leeftijd, veroorzaakt door de verhoging van de AOW.

In de peiling zijn werknemers en werkgevers gevraagd naar hun ideeën over een oplossing voor de problematiek rondom de AOW-leeftijd. Werkgevers dragen bijvoorbeeld een invoering van een flexibele AOW aan. Werknemers zouden onder deze regeling eerder kunnen stoppen, tegenover een lagere AOW-uitkering. Dit zien werknemers die deelnamen aan de peiling totaal niet zitten. Zij geven aan dat zij het financieel niet redden als zij eerder stoppen met werken, gecombineerd met een lagere AOW-uitkering. Een oplossing blijkt dus nog niet zo eenvoudig te vinden. Wat er met de resultaten van de peiling gedaan gaat worden, zal dan ook nog moeten blijken.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *